Upute za korištenje Variconis

Službene upute o Variconisu u Hrvatskoj detaljno će opisati upotrebu alata. Gel se mora nanositi lokalno na problematična područja s malim marginama. Zatim nježno trljajte dok koža potpuno ne upije sastav. Učestalost postupka je 2 puta dnevno. Za veći učinak pokrijte tretirana područja i izbjegavajte ispiranje aktivnih komponenti lijeka. Važno je izbjegavati dobivanje sastava na otvorenim ranama i sluznicama. Trajanje liječenja je individualno, ali je najmanje 30 dana.

Upute za uporabu Variconis gela

Glavne indikacije za uporabu Variconisa

Lijek se propisuje u ranoj i progresivnoj fazi bolesti. Možete početi koristiti gel za liječenje proširenih vena kad se pojavi:

  • jaka oteklina donjih ekstremiteta;
  • osjećaj nelagode koji je posljedica pretjeranog napora, sjedilačkog rada ili dugotrajnog stajanja;
  • vizualna promjena površinskih žila nogu;
  • sindrom boli donjih ekstremiteta.

Variconis kontraindikacije

Gel za liječenje proširenih vena originalna je kombinacija biljnih ekstrakata. Stoga je sredstvo bez rizika propisano za starije osobe, pacijente s trudnoćom. Također, lijek je indiciran za ljude s alergijskim reakcijama. U nekim slučajevima postoji individualna averzija prema pojedinim komponentama sastava. Ako se pojave znakovi poput peckanja, fotofobije, solzenja ili alergijskog rinitisa, preporuča se isprati tretirano područje s puno tople vode i obratite se svom liječniku za daljnje savjete.